Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauw met lamsoor
Dit recept is een heerlijke combinatie van lamsoor en kabeljauw met aardappelplakjes.
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Porties
1
persoon
Ingredients
600
gram
kabeljauwfilet
8 á 10
stuks
opperdoes aardappel
1
tros
romatomaat
300
gram
lamsoren
Olijfolie
Stroop van aceto balsamico
(ingedikte azijn)
Peper
(naar smaak)
Zout
(naar smaak)
Instructions
Snijd de aardappel in flinterdunne plakjes op de mandoline.
Bedek de kabeljauw filet op de zijde waar de huid heeft gezeten.
Konfijt de tomaat in een klein laagje olijfolie voor tien minuten op 50 graden in een ovenschaal in de oven.
Bak de filet op de aardappelzijde in een pan met gekalarde boter op een getemperd vuur zodat de filet rustig kan garen en de aardappel niet verbrand.
Zodra de filet gaar is, de gewassen lamsoor kort bakken en dit op het bord napperen.
Leg de kabeljauw met de aardappelkorst naar boven op de lamsoor en decoreer het geheel met tomaat en acetostroop af.
Trefwoord
Aardappel, Kabeljauw, Lamsoor